Ντέννις Γιατράς
Ντέννις Γιατράς

Ντέννις Γιατράς Artist

Ο Ντέννις Γιατράς γεννήθηκε στο νησί της Ζακύνθου και ζει στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Μεγαλώνοντας γνώρισε τα αμερικανικά και ιαπωνικά animation και games του ’90 και παραμένει ως και τώρα ερωτευμένος με το στυλ και τη θεματολογία τους.

Σαν χόμπι, άρχισε να σκιτσάρει σε πολύ νεαρή ηλικία, μια συνήθεια που δεν έχει σπάσει ως τώρα. Σπούδασε στο τμήμα Γραφιστικής του Πανεπηστιμίο Δυτικής Αττικής, επιδιώκοντας να βελτιώσει τις δεξιότητες του στην εικονογράφηση και το design.

Το 2017, επίσης, πήρε το δεύτερο πτυχίο του στο Σχέδιο μόδας από το Middlesex University του Λονδίνου. Αφοσιωμένος στην αισθητική της ποπ κουλτούρας των δεκαετιών του ’80 και του ’90, αγαπάει να σχεδιάζει χαρακτήρες που κατοικούν στους παράξενους αλλά ταυτόχρονα οικείους και νοσταλγικούς κόσμους του.

Το 2018 ξεκίνησε το πρώτο του κόμικ, Dark Practice, μια ιστορία υπερφυσικού τρόμου που  τις περιπέτειες μιας ομάδας νεαρών μαγισσών σε επαρχιακή πόλη της βόρειας Αγγλίας. Το πρώτο τεύχος έκανε το ντεμπούτο του στο Comicdom CON της Αθήνας το 2018.

Aπό εκεί και έπειτα εμφανίστηκε σε διάφορα άλλα conventions  στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2019 ξεκίνησε να δουλεύει μαζί με το Avgo πάνω στο Equidistance, μια queer περιπέτεια ενηλικίωσης με υπερηρωικά στοιχεία εμπνευσμένα από ιαπωνικές σειρές tokusatsu.