Άρης Καπλανίδης
Άρης Καπλανίδης

Άρης Καπλανίδης Animator

O Άρης Καπλανίδης σπούδασε ζωγραφική και animation στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του Σπύρου Ορνεράκη.

Με την πρώτη του ταινία μικρού μήκους “Τσόντα” (2007), κέρδισε υποτροφία στο τμήμα σκηνοθεσίας της Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου.

Η μικρού μήκους του, “Πισωγυρίσματα“ (2010) συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Είναι ένας από τους ιδρυτές του Ελληνικού Δικτύου Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών “Chainfree”.

Από το 2002 μέχρι το 2020 σκηνοθέτησε 12 ταινίες μεταξύ των οποίων την μεγάλου μήκους “Η Ζωή Ενταύθα“ (2015).

Το σενάριο για την μεγάλου μήκους ταινία “Ο Διάβολος της Σπέλλας“ το οποίο έγραψε μαζί με τον Θανάση Βασιλείου, ολοκληρώθηκε μέσα από το workshop του MFI (Mediterranean Film Institute) και εγκρίθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ολοκλήρωσε φέτος το 3ο Στάδιο Συγγραφής Σεναρίου και Development.

Ο Άρης Καπλανίδης έχει σκηνοθετήσει αρκετά σκετς της κωμικής ομάδας “Η Μούργα”, η οποία από το 2012 ανήκει στο δίκτυο του ComedyLab.

Στην τηλεόραση έχει σκηνοθετήσει 23 μουσικά βίντεο και αρκετά διαφημιστικά, ενώ έχει εργαστεί ως μοντέρ σε εκπομπές των ΑΝΤ1, MEGA, ΣΚΑΙ, ATTICA TV και ως διαλογογράφος στην τηλεοπτική σειρά “Συμμαθητές“ του ΑΝΤ1.

Το 2017 βραβεύτηκε με το 1ο Πρώτο Βραβείο Pitching στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας για την μικρού μήκους animation «Από το Μπαλκόνι» που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΚΚ το 2019 και ολοκληρώθηκε το 2020.

Πλέον ασχολείται αποκλειστικά με το animation για κινηματογράφο, τηλεόραση και ίντερνετ ως animator και σκηνοθέτης στην εταιρία brosinarts (www.brosinarts.com) μαζί με τον Ηλία Ρουμελιώτη.

 

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

 

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ANIMATOR